Utbildning: Konceptutveckling


Ger dig grundläggande kunskap och metoder för att du på egen hand ska kunna skapa attraktiva och relevanta koncept och upplevelser som får din kund att säga WOW! Efter kursen har du metoderna för att skapa och testa ett koncept på egen hand och tillräckligt med kött på benen för att beställa tjänster av en extern kreatör eller byrå.

För vem?

Kursen riktar sig till dig som vill utveckla nya koncept och testa dem i skarpt läge. Vi lär genom att göra. Vi tror att du är verksam inom besöksnäringen, driver en krog, är offentligt anställd och arbetar i projekt, är kommunikatör eller en person som vill få nya perspektiv, energi in i din skapandeprocess och ett sammanhang att gå från idé till verklighet.

Du får kunskap om

  • Utbildningstillfälle 1: vad som skapar ett starkt koncept, hur du skapar en vision och riktning och använder storytelling som verktyg.
  • Utbildningstillfälle 2: fortsättning på storytelling, hur du skriver äkta berättelser och hur du skapar en visuell grund, ett manér eller moodboard för ditt koncept.
  • Utbildningstillfälle 3: hur du lär känna din kund eller användare genom metoderna “Persona” och “ kundresan”, hur du testar och verifierar ditt koncept innan det är klart.
  • Utbildningstillfälle 4: hur du gör en budget för ditt koncept och skapar en digital plan för att nå ut i bruset. Vi ger tips på appar för grafisk formgivning i din smartphone (DIY) och hur du blir en bra beställare av kreativ kompetens - designers, fotografer och byråer mfl!

Praktisk information

När: 26 januari, 2 februari, 9 februari och 16 februari kl 8.30-10.30 (4 x 2 timmar med praktiska träningsmoment).

Var: Digitalt via videomötestjänsten Zoom. Du befinner dig var du vill med bra internetuppkoppling och får instruktioner kring hur du använder Zoom inför mötet. 

Hur: På denna utbildning får du kunskap och praktiska tips om hur du på egen hand skapar attraktiva och relevanta koncept och upplevelser som får din kund att säga WOW! Under utbildningen får du tillgång till ett nätverk av mötesdeltagare, en videoinspelning för respektive utbildningstillfälle samt en pärm med de metoder vi använder. Du blir även del av ett team om tre personer som coachar varandra under november och december. Vi lär genom att göra och du utvecklar ett koncept i skarpt läge under utbildningen.

Investering: 2 950 kr per person plus moms. Anmälan: Skicka ett mail till hello@wearelaja.com. Önskar du individuell coaching och konceptutveckling av We are Laja kostar det 1200 kr/h.